اسکارهای هیپرتروفیک : هنگامی که بافت بدن در اثر ضربه فیزیکی آسیب می بیند، ممکن است بعد از بهبود زخم، اسکار ایجاد شود.

در ابتدا، جای زخم یا بافت اسکار ممکن است قرمز و برجسته باشد. همانطور که آسیب به مرور زمان بهبود می یابد، جای زخم صاف تر و کم رنگ تر می شود.

کشش اطراف زخم می تواند منجر به اسکار هیپرتروفیک شود که ضخیم و قرمز هستند و چندین سال دوام می آورند. در این مقاله به روش هایی می پردازیم که از طریق آنها می توان این اسکارها را درمان، پیشگیری و کاهش داد.

اسکارهای هیپرتروفیک چیست ؟

اسکار هایپرتروفیک زمانی ایجاد می شود که تنش زیادی در اطراف زخم در حال بهبود وجود داشته باشد. این اسکارها ضخیم و برجسته هستند و اغلب به رنگ قرمز هستند. ممکن است چندین سال به همین شکل بمانند.

اسکارهای هیپرتروفیک چیست ؟

اسکار هایپرتروفیک نتیجه عدم تعادل کلاژن در محل زخم است.

ویژگی های اسکار هیپرتروفیک عبارتند از:

تفاوت کلوئید و اسکار هیپرتروفیک

اسکارهای هیپرتروفیک را نباید با کلوئیدها اشتباه گرفت، اگرچه برخی از ویژگی های آنها مشابه هستند.

کلوئیدها گره‌های قرمز رنگی هستند که برای بهبود زخم ، بافت همبند غضروف مانندی تشکیل می شود. تشکیل کلوئید حتی پس از بهبود زخم نیز ادامه دارد و در نتیجه تپه بزرگی از بافت اسکار ایجاد می شود.

کالج پوستی آمریکایی استئوپاتیک تخمین می زند که کلوئیدها تنها حدود ۱۰ درصد از افراد را تحت تأثیر قرار می دهند، در حالی که اسکارهای هیپرتروفیک شایع تر هستند.

اسکار هایپرتروفیک مردان و زنان از هر گروه نژادی را به طور یکسان تحت تأثیر قرار می دهد، اگرچه افراد بین ۱۰ تا ۳۰ سال احتمال بیشتری دارد که تحت تأثیر قرار گیرند. به دلیل اینکه پوست افراد جوان خاصیت ارتجاعی بیشتری دارد و با سرعت بیشتری کلاژن تولید می کنند.

اسکارهای کلوئیدی و هیپرتروفیک می توانند دردناک و خارش دار باشند. آنها معمولا در قسمت بالایی بدن، بازوها، شانه ها، گردن یا لاله گوش ایجاد می شوند.

کلوئیدهیپرتروفیک
به رنگ صورتی تا بنفش هستندبه رنگ قرمز یا صورتی هستند
روی لاله گوش، شانه ها، گونه ها و قفسه سینه بالای جناغ تشکیل می شودمی تواند در هر نقطه از بدن ایجاد شود
در طول زمان تکامل یافته و رشد می کندبه مرور زمان خود به خود مسطح می شود و بهبود می یابد
فراتر از ناحیه زخم گسترش می یابد. می تواند بسیار بزرگ شود.در ناحیه زخم باقی می ماند
فیبرهای کلاژن آرایش تصادفی و نامرتب دارند. رگ های خونی بیشتری وجود دارد.فیبرهای کلاژن موازی با لایه بالایی پوست (اپیدرم) هستند.
ماه ها تا سال ها پس از آسیب ایجاد می شود۱ تا ۲ ماه پس از آسیب دیدگی ایجاد می شودم
درمان سخت تر، نرخ بازگشت بالادرمان راحت تر
تفاوت اسکار کلوئید و هیپرتروفیک

درمان قطعی برای اسکارهای هایپرتروفیک چیست ؟

اغلب اسکارهای هیپرتروفیک در طول زمان به خودی خود برطرف می شوند، اما برخی درمان ها می توانند به این روند کمک کنند.

ورقه ژل سیلیکون برای هیپرتروفیک

ورقه ژل سیلیکون در درمان اسکارهای هیپرتروفیک از اوایل دهه ۱۹۸۰ استفاده شده است.

بهتر است این درمان در مراحل اولیه ایجاد اسکار استفاده شود. پدها مستقیماً روی اسکار به مدت ۲۳ ساعت از ۲۴ ساعت در روز بین ۶ تا ۱۲ ماه قرار می گیرند.

اعتقاد بر این است که سیلیکون یک مخزن آب در زیر پد ایجاد می کند که به هیدراته ماندن جای زخم کمک می کند. این افزایش هیدراتاسیون یا آب رسانی می تواند از تشکیل اسکار هیپرتروفیک جلوگیری کند.

کالج پوستی آمریکایی استئوپاتیک تخمین می زند که کلوئیدها تنها حدود ۱۰ درصد از افراد را تحت تأثیر قرار می دهند، در حالی که اسکارهای هیپرتروفیک شایع تر هستند.

پانسمان های فشاری برای بهبود جای زخم

این درمان با اعمال فشار بر روی زخم عمل می کند. معمولا برای درمان جای سوختگی استفاده می شود. پانسمان های فشاری بعد از پیوند پوست مفید هستند یا در مواردی که بهبود زخم ها بیش از ۱۰ تا ۱۴ روز طول بکشد.

ادعا شده است که استفاده از پانسمان های کشسان و فشار بالا می تواند تشکیل اسکارهای هیپرتروفیک را بین ۶۰ تا ۸۵ درصد کاهش دهد.

پانسمان‌های فشاری با محدود کردن خون، اکسیژن و مواد مغذی به زخم ، سرعت تولید کلاژن را کاهش می‌دهد.

تزریق کورتیزون در هیپرتروفیک

تزریق کورتیزون یا استروئید خط اول درمان کلوئید است. آنها همچنین می توانند برای درمان اسکارهای هیپرتروفیک استفاده شوند. تزریق ها هر چند هفته یکبار تکرار می شود.

بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افراد پس از تزریق کورتیزون متوجه بهبودی خواهند شد و اغلب اسکارهای هیپرتروفیک پس از این درمان کاملاً محو می شوند.

با این حال، احتمال عود ۹ تا ۵۰ درصد نیز وجود دارد. عوارض جانبی می تواند شامل تیره شدن پوست ناحیه تحت درمان و اطراف آن باشد.

عمل جراحی برای بهبود زخم های هایپرتروفیک

سایز اسکارهای هیپرتروفیک می تواند در ۳ تا ۶ ماه اول افزایش یابد و سپس پسرفت داشته باشد. به همین دلیل معمولاً جراحی لازم نیست.

با این حال، اگر اسکارهای هیپرتروفیک به دلیل قرار گرفتن در مفصل مانع حرکت می شوند یا باعث ایجاد کشش بیش از حد در بافت اطراف می شوند، ممکن است نیاز به جراحی باشد.

سایر درمان ها
سایر درمان‌های اسکار هیپرتروفیک عبارتند از:

پیشگیری از ایجاد اسکارهای هیپرتروفیک

تحقیقات نشان می‌دهد که اسکارهای هیپرتروفیک پس از جراحات سوختگی شایع هستند و بین ۳۰ تا ۹۱ درصد از اسکارهای هیپرتروفیک بعد از سوختگی وجود دارد.

اسکارهای هیپرتروفیک می‌تواند به دنبال بسیاری از آسیب‌های دیگر مانند تروما یا پرسینگ و جراحی ایجاد شود.

اجتناب از هر گونه جراحی پوستی غیر ضروری، احتمال ابتلا به اسکار هیپرتروفیک را محدود می کند، زیرا میزان بروز آن بعد از جراحی حدود ۴۰ تا ۹۴ درصد است.

هنگامی که جراحی پوست اجتناب ناپذیر است، جراح سعی می کند تا حد امکان اطمینان حاصل کند که خطوط جراحی در امتداد خطوط کشش پوست قرار دارند. استفاده از ژل ها و ورقه های سیلیکونی برای چندین ماه پس از عمل نیز ممکن است به کاهش جای زخم کمک کند.

اسکارهای هیپرتروفیک گاهی اوقات پس از التهاب ناشی از یک بیماری پوستی از جمله آکنه و آبله مرغان ایجاد می شود. درمان سریع و موثر این بیماری ها می تواند از تشکیل اسکارهای هیپرتروفیک جلوگیری کند.

سوالات متداول در مورد جای زخم هیپرتروفیک

۱- آیا اسکار هایپرتروفیک خطرناک است؟

نه، آنها خطرناک یا تهدید کننده زندگی نیستند و عمدتاً یک مسئله ظاهری و زیبایی هستند. با این حال، اسکارهای هیپرتروفیک می تواند باعث درد یا خارش زخم شود. همچنین، اگر آنها روی یک مفصل تشکیل شوند، می توانند حرکت شما را محدود کنند، بنابراین ممکن است بخواهید آنها را درمان کنید.

۲- اسکار هایپرتروفیک چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک با بررسی محل زخم ، اسکار هیپرتروفیک را تشخیص می دهد. در صورت بدتر شدن یا تغییر اسکار ممکن است بیوپسی تجویز شود.

۳- عوارض درمان اسکار هایپرتروفیک چیست؟

همه درمان ها عوارض جانبی احتمالی دارند. برخی ممکن است جای زخم را بدتر کنند. اسکارها ممکن است برگردند، تیره یا بیش از حد روشن شوند. مطمئن شوید که از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد عوارض جانبی احتمالی همه گزینه های درمانی که برای اسکار شما در نظر گرفته شده است سؤال کنید.

۴- آیا تمام اسکارهای هیپرتروفیک نیاز به درمان دارند؟

نه لزوما. اگر جای زخم در جایی نیست که شما را آزار دهد، درد یا خارش آزاردهنده ایجاد نمی کند یا حرکت شما را محدود نمی کند، نیازی به درمان آن ندارید. اگر اسکار شما را آزار می دهد، به متخصص پوست یا جراح پلاستیک مراجعه کنید.

۵- آیا اسکارهای هیپرتروفیک سرطانی هستند؟

اسکارهای هیپرتروفیک به خودی خود سرطانی نیستند. با این حال، اگر یک یا چند مورد دارید، عاقلانه است که آنها را بررسی کنید. گاهی اوقات این اسکارها می توانند سرطان پوست را پنهان کنند. پزشک شما می تواند ارزیابی دقیقی از این اسکارها ، رشد و نشانه های پوست شما انجام دهد.

وقتی بیرون هستید، مطمئن شوید که جای زخم‌هایتان را با لباس بپوشانید یا یک محصول ضدآفتاب با طیف وسیع با SPF حداقل ۳۰ روی پوستتان بمالید. از برنزه کردن دوری کنید. آنها می توانند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهند.

چگونه باید به درستی از جراحات زخم در خانه مراقبت کنم تا از ایجاد جای زخم جلوگیری شود یا کاهش یابد؟

بعد از جراحی در صورت داشتن زخم یا برش گسترده ، همیشه دستورالعمل‌های مراقبت از زخم پزشک خود را دنبال کنید. این دستورالعمل ها به شما می گویند که چگونه زخم خود را تمیز کرده و از آن مراقبت کنید تا بهبود یابد و از ایجاد اسکار جراحی جلوگیری شود. به پزشک خود اطلاع دهید که آیا مستعد ایجاد اسکار هستید تا در صورت نیاز به درمان اسکار هیپرتروفیک، بتواند با دقت بیشتری شما را دنبال کند. بعد از جراحی حتما به پزشک مراجعه کنید تا بتواند میزان بهبود زخم شما را بررسی کند.

برخی از نکات کلی خودمراقبتی برای بهبود مناسب زخم عبارتند از:

نظارت و چشم انداز بلند مدت

اسکارهای هیپرتروفیک خوش خیم هستند و برای سلامت عمومی فرد مضر نیستند و به سرطان پوست تبدیل نمی شوند. اسکار هیپرتروفیک معمولا بین ۶ ماه تا ۳ سال پس از اولین ظاهر شدن به طور کامل پسرفت می کند.

حدود ۷۵ درصد از افرادی که دارای اسکار هیپرتروفیک بودند، گفتند که بزرگترین نگرانی آنها نحوه ظاهر شدن جای زخم است نه تأثیر آن بر سلامتی آنها.

توجه به این نکته ضروری است که درمان های مختلف ممکن است عوارض جانبی متفاوتی ایجاد کنند، بنابراین اگر اسکار مضر نباشد، بهترین اقدام ممکن است عدم اقدام باشد.

با این حال، اگر فردی در مورد ظاهر اسکار هیپرتروفیک خود مضطرب است، باید با پزشک مشورت کند تا در مورد گزینه های درمانی خود صحبت کند.

درمان بسته به محل، اندازه، ضخامت و گسترش اسکار هیپرتروفیک تعیین می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *