ورم پا در بیماران قلبی : نارسایی قلبی می تواند باعث ایجاد تورم در پاها شود. همچنین ممکن است تورم در سایر نواحی بدن مانند معده بروز کند. ایجاد ورم پا ممکن است موقتی باشد، اما معمولا برای دوره های طولانی ادامه دارد. تورمی که فقط یک بار اتفاق می افتد و عود نمی کند ممکن است علت دیگری مانند آسیب داشته باشد.
نارسایی قلبی باعث احتباس مایعات در بدن می شود که می تواند به چندین بیماری از جمله ادم منجر شود. ادم به تورم ناشی از مایعات اضافی اشاره دارد و می تواند قسمت های مختلف بدن از جمله مچ پا و پا را درگیر کند.
از آنجایی که بسیاری از شرایط یا بیماری ها ، از جمله بارداری، می تواند باعث تورم در پاها شوند، به جای تلاش برای خود درمانی باید به پزشک مراجعه کنید.
در این مقاله، علائم و نشانههای نارسایی قلبی را که ممکن است فرد همراه با ورم پا تجربه کند، شرح میدهیم. ما همچنین اطلاعاتی در مورد درمان، زمانی که فرد باید با پزشک خود تماس بگیرد و سایر علل احتمالی ورم پا در بیماران قلبی ارائه می دهیم.
علت ورم پا در بیماران قلبی
در نارسایی قلبی کار پمپاژ خون در سراسر بدن توسط قلب دچار مشکل می شود بنابراین باعث تجمع مایعات در سایر نقاط بدن، به ویژه در پاها و ساق پاها می شود.
در ” ورم پا در بیماران قلبی ” یک فرد ممکن است مشکلات زیر را تجربه کند:
- پاها به طور ناگهانی بزرگتر یا پف کرده به نظر می رسند
- تنگ شدن کفش ها
- درد در پا یا ساق پا
- راه رفتن سخت تر می شود
- تورم در سایر نقاط بدن، مانند شکم
- افزایش وزن غیر قابل توجیه
تورم در پاها و مچ پا ممکن است زمانی که فرد برای اولین بار از خواب بیدار می شود کمتر باشد و با ادامه روز بدتر شود.
حتما بخوانید : تورم پا ؛ ۸ علت ورم پا و بهترین راهکار برای رهایی از آن
علائم دیگر
برخی دیگر از علائم نارسایی قلبی که ممکن است فرد متوجه آنها شود عبارتند از :
- به راحتی دچار تنگی نفس می شود.
- سختی در انجام فعالیت های ورزشی
- خستگی یا ضعف غیر قابل توجیه ، حتی اگر فرد به خوبی استراحت کند.
- درد در سمت راست بالای شکم، زیر دنده ها
- تپش قلب
انواع مختلف ادم کدام است؟
تجمع مایع در پاها و ساق پا به عنوان ادم پدال شناخته می شود که یکی از علائم اولیه شایع نارسایی قلبی است. اما انواع دیگری از ادم وجود دارد که ممکن است نتیجه نارسایی قلبی باشد، از جمله:
- ادم محیطی : تورم دست ها یا ساق پاها.
- ادم گوده گذار : تورم در پاها، ساق پا یا هر جای دیگری. ادم حفره ای به این دلیل نامگذاری می شود که یک “گودال” یا فرورفتگی در پوست در ناحیه آسیب دیده ایجاد می کند.
- ادم ریوی: تجمع مایع در ریه ها.
حتما بخوانید : نحوه شناسایی ادم گوده گذار و درجه بندی ادم گوده گذار
لنف ادم یا ورم به دلیل تجمع مایع لنف در بافت زیر پوست به وجود می آید. برای کنترل و درمان لنف ادم می توانید از محصولات لنف ادم تووآن بهره مند شوید که با نووآوری در طراحی می تواند بیشترین تاثیر در کاهش تورم دست و پا داشته باشد.
خرید محصولات لنف ادم برای کاهش ورم دست و پا
درمان ادم ناشی از نارسایی قلبی
نارسایی قلبی یک وضعیت پزشکی تهدید کننده زندگی است که فرد نمی تواند تنها با درمان های خانگی یا تغییر سبک زندگی آن را درمان کند. بیشتر افراد باید تحت مراقبت یک متخصص قلب قرار گیرند و برخی ممکن است نیاز به مصرف داروهای قلب تا پایان عمر داشته باشند.
اعتدال در سبک زندگی برای کاهش ورم پا
برای افرادی که با نارسایی قلبی زندگی می کنند، تغییرات رفتاری می تواند تفاوت قابل توجهی در کیفیت زندگی آنها و ورم پا در بیماران قلبی ایجاد کند. یک شخص می تواند اقدامات زیر را انجام دهد:
- کاهش میزان نمک در رژیم غذایی: غذاهای پر سدیم شامل غذاهای از پیش بسته بندی شده، سرخ شده و فرآوری شده مانند غذاهای آماده و چیپس سیب زمینی است. بدن برای عملکرد به مقداری سدیم نیاز دارد، بنابراین نباید آنها را از رژیم غذایی خود حذف کنید. در عوض، مردم باید مصرف آن را به کمتر از ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند.
- افزایش یا حفظ سطح فعالیت بدنی، در صورت امکان: یک پزشک باید بتواند در مورد نحوه ایجاد و پایبندی به یک برنامه ورزشی سالم توصیه هایی ارائه دهد. ورزش می تواند به عملکرد بهتر قلب کمک کند و همچنین ممکن است سایر عوامل خطر مانند وزن اضافی بدن و فشار خون بالا را برطرف کند.
- مدیریت استرس در صورت امکان: افراد میتوانند تکنیکهای مدیریت استرس، مانند مدیتیشن را تمرین کنند. افراد مبتلا به نارسایی قلبی ممکن است متوجه شوند که علائم آنها در طول بحران های عاطفی بدتر می شود.
کنترل علائم اهمیت زیادی دارد. پزشک ممکن است کنترل فشار خون در خانه یا معاینات منظم سلامت قلب را تجویزکند.
درمان پزشکی برای ادم ناشی از بیماری قلبی
هیچ درمانی برای نارسایی قلبی وجود ندارد، اما درمان می تواند در افزایش طول عمر افراد تاثیر زیادی داشته باشد و علائم آن را کاهش دهد. پزشک ممکن است درمان های زیر را تجویز کند:
- دارو : ترکیبی از داروها، از جمله بتا بلاکرها، می تواند کمک کند. داروهای مناسب برای افراد ، از جمله عوامل دیگر، به شیوه زندگی و سابقه خانوادگی او بستگی دارد.
- دستگاه های کاشتنی : دستگاه های مختلف می توانند به عملکرد بهتر قلب کمک کنند. به عنوان مثال، یک دستگاه کمکی بطن چپ می تواند به بطن چپ کمک کند تا بهتر کار کند و تلاش کلی قلب را کاهش دهد. برای فردی که منتظر پیوند قلب است می تواند گزینه خوبی باشد.
- پیوند قلب : برخی از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، به ویژه آنهایی که دچار نارسایی شدید قلبی هستند که با درمان شانس زنده ماندن خوبی دارند، ممکن است نیاز به پیوند قلب داشته باشند.
- جراحی : در برخی موارد نارسایی قلبی، جراحی ممکن است کمک کننده باشد. جراحان ممکن است روش های مختلفی مانند کاتتریزاسیون قلبی یا جراحی بای پس عروق کرونر را انجام دهند.
- استراحت: استراحت بعد از ایستادن و بالا بردن پاها بالاتر از سطح قلب برای کاهش ورم پا در بیماران قلبی فواید زیادی دارد.
- مایعات: نوشیدن آب بیشتر می تواند به کاهش تورم کمک کند، اما مصرف بیش از حد آب ممکن است وضعیت را بدتر کند. فرد باید از پزشک خود بپرسد که چه مقدار آب در روز بنوشد. برخی از افراد ممکن است نیاز به مصرف دیورتیک ها داشته باشند تا به بدن در خلاص شدن از شر آب اضافی کمک کنند.
چه زمانی با پزشک تماس بگیرید
افرادی که متوجه تورم غیرعادی در پاهای خود می شوند باید همیشه با پزشک در ارتباط باشند. همچنین باید با پزشک صحبت کند اگر:
- بدانند که نارسایی قلبی دارند و متوجه تورم جدید یا بدتری باشند.
- فقط در یک طرف بدن ورم دارد.
- تورم همراه با علائم دیگر مانند مشکل در تنفس
- پس از شروع مصرف دارو، عوارض جانبی دردناک یا ناخوشایندی ایجاد می شود
- افزایش وزن ناگهانی بدون دلیل مشخص
سایر علل احتمالی ورم پا
شرایط دیگری می تواند باعث تورم در پا شود. که شامل موارد زیر است:
- بارداری: توجه به این نکته مهم است که بارداری می تواند بر سلامت قلب تأثیر بگذارد، بنابراین نارسایی قلبی همچنان در زمانی که فرد باردار است امکان پذیر است.
- لخته شدن خون : لخته شدن خون در وریدهای ساق پا ممکن است باعث تورم در یک پا شود.
- نارسایی اندام ها : مشکلات سایر اندام ها، مانند کبد یا کلیه، ممکن است باعث تورم شود. نارسایی اندام نیز ممکن است در نهایت بر قلب تأثیر بگذارد.
- ایستادن طولانی مدت : دوره های طولانی فعالیت بدنی یا ایستادن ممکن است باعث تورم شود که هنگام استراحت فرد کاهش می یابد. گاهی اوقات، این تورم در گرما بدتر می شود.
- آسیب ها : آسیب به پاها یا ساق پا می تواند باعث التهاب و تورم شود. در بیشتر موارد، تورم فقط در یک پا خواهد بود.
- نارسایی وریدی : در این شرایط، سیاهرگهای پا «تنبل» میشوند و به طور بالقوه منجر به تجمع خون در پاها میشوند.
- لنف ادم : لنف ادم زمانی رخ می دهد که آسیب به سیستم لنفاوی منجر به تجمع مایعات شود.
حتما بخوانید : درمان جدید لنف ادم برای ورم دست و پا بعد از سرطان
تورم در پاها همیشه به این معنی نیست که یک فرد یک بیماری جدی دارد، اما می تواند یک علامت هشدار اولیه مهم از بیماری قلبی یا سایر مشکلات سلامتی باشد، به خصوص اگر ادامه یابد، عود کند یا در کنار علائم دیگر رخ دهد.
هر کسی که نگران تورم پاها یا سایر علائم نارسایی قلبی است باید در اسرع وقت با پزشک صحبت کند.