لوگو فروشگاه تب گیر

رژیم غذایی مناسب لنف ادم

فهرست مطلب

اگر چه هیچ رژیم درمانی و غذایی خاصی برای جلوگیری یا درمان لنف ادم وجود ندارد. با این حال مصرف مواد غذایی خوب و مناسب بخش اساسی کنترل مشکلات ناشی از تاثیر لنف ادم بر روی بدن را تشکیل می‌دهد. داشتن رژیم غذایی مناسب لنف ادم در بهبود بیماری تاثیر زیادی دارد.

رژیم غذایی مناسب لنف ادم یعنی مصرف به اندازه غذا که شامل تمام مواد غذایی ضروری و لازم به میزان کافی می‌باشد که منجر به حفظ وزن در محدوده مناسب می‌گردد. نگه داشتن وزن در محدوده مناسب کلید اساسی درمان می‌باشد. برای بیماران با اضافه وزن لنف ادم بدتر و شدید تر می‌شود و درمان را مشکل تر می‌کند. برای کسانی که در معرض لنف ادم هستند اضافه وزن عامل خطر بالقوه ای برای شروع ورم می‌باشد.

رژیم غذایی برای لنف ادم

تغذیه سالم و بهبودی علائم لنف ادم

در بیماری لنف ادم رژیم غذایی مناسب می‌تواند در بهبود و درمان لنف ادم موثر باشد. در اینجا نکاتی در رابطه با غذاهای متناسب با لنف ادم ارائه شده است که رعایت آن‌ها می‌تواند در بهبود ورم دست و پا موثر باشد. ارزیابی کلی رژیم غذایی مناسب لنف ادم شامل مواد غذایی لازم برای شما , برنامه ورزشی مناسب , دانستن علت پرخوری شما و دانستن اینکه چگونه می‌توان در شما تغییرات لازم را ایجاد کرد , می‌باشد. از آنچه که شما می‌خورید , چه موقع غذا می‌خورید و چطور می‌خورید. سعی کنید از آنچه در طول روز می‌خورید یادداشت بردارید , در پایان هفته با دیدن لیست متعجب خواهید شد.

ویتامین‌ها ، مواد معدنی و مکمل غذایی

تحقیقات نشان داده است که مواجهه با استرس سبب تخلیه ذخایر ویتامین‌ها , مواد معدنی و ریز مغذی‌ها می‌شود .مصرف روزانه مناسب این مواد در دوران استرس و بیماری و در رژیم غذایی مناسب لنف ادم برای حفظ سلامتی بسیار مهم است.

ویتامین و مواد معدنی برای لنف ادم

پروتئین در رژیم غذایی مناسب لنف ادم

از آنجایی که مایع لنفاوی حاوی مقادیر زیادی پروتئین می‌باشد گاهی این سوال پیش می‌آید که آیا می‌توانم با مصرف نکردن پروتئین از تشکیل مایع لنف در عضو جلوگیری کنم؟ جواب این سئوال این است : خیر به هیچ وجه !

هرگز مصرف پروتئین را قطع نکنید این کار مشکل شما را حل نخواهد کرد . در حقیقت کمبود پروتئین می‌تواند به تنهایی ایجاد ورم بیشتری بکند. پروتئین غذایی در خیلی از مواد غذایی شامل گوشت قرمز , ماهی , محصولات لبنی , سویا و لوبیا و تخم مرغ یافت می‌شود.

پروتئین‌ها برای سلامتی ضروری است زیرا :

  • پروتئین‌ها ساختمان اساسی خط دفاعی بدن هستند .
  • پروتئین‌ها تنها ماده غذایی هستند که قادر به بازسازی بافت‌ها می‌باشند .
  • پروتئین‌ها برای ساخت هورمون های بدن استفاده می‌شوند .
  • پروتئین‌ها در ساخت آنتی بادی که در دفاع بدن نقش دارند ، به کار می‌روند .
  • پروتئین در خون به انتقال اکسیژن کمک می‌کند .
  • پروتئین‌ها در انعقاد خون نقش دارند .
چه غذاهایی برای غدد لنفاوی خوب است؟

برای رسیدن به تمام این اهداف برای رژیم مناسب لنف ادم مصرف مقادیر مناسب از پروتئین لازم است . برای شخصی که روزانه ۲۰۰۰ کیلو کالری مصرف می‌کند نیاز روزانه پروتئین ۵۰گرم می‌باشد . این پروتئین باید از منابع متفاوتی دریافت شود نه فقط از گوشت و حداقل مقادیر چربی را داشته باشد .وقتی پروتئین دریافتی کم باشد ، وقتی میزان کافی پروتئین در رژیم غذایی فرد نباشد پروتئین مورد نیاز بدن از بافت‌ها و عضلات برای حفظ سطح طبیعی پروتئین خون تاًمین می‌شود . کمبود شدید پروتئین دریافتی سبب ضعف بافت همبندی بدن شده و ایجاد تورم می‌کند که تحت عنوان ادم گرسنگی شناخته می‌شود . این حالت در کودکان دچار سوءتغذیه به صورت تورم شکم دیده می‌شود .

بنابراین کاهش مصرف پروتئین در لنف ادم اثر معکوس دارد و سبب افزایش ورم می‌شود و از طرف دیگر موجب ضعف ماهیچه‌ها و بافت های دیگر می‌گردد. رژیم کم نمک ضروری نیست، مصرف زیاد نمک می‌تواند سبب افزایش فشار خون و نوع خاصی از ادم مرتبط با قلب شود , اما ورم ناشی از لنف ادم ارتباطی با مصرف نمک ندارد.

اهمیت نوشیدن مایعات به میزان کافی در بیماران لنف ادم

کلمه “هیدراته ” وضعیتی جسمانی است که در بدن به میزان کافی آب وجود دارد که رکن اصلی سلامتی است. به طور معمول پذیرفته شده است که نوشیدن ۸-۶ لیوان آب در روز لازم است. این مایع می‌تواند به صورت آب میوه , شیر , سوپ یا دیگر نوشیدنی‌ها باشد. اما باید این میزان مایعات حداقل ۲ لیوان آب خالص را شامل باشد. نوشیدن میزان کافی آب برای بیماران مبتلا به لنف ادم و در رژیم غذایی مناسب لنف ادم بسیار ضروری است. اگر کاهش مصرف مایعات به منظور کم کردن میزان لنف ادم باشد ، این کار هیچ تاثیری ندارد و بر عکس کاهش مصرف مایعات موجب تجمع مایع پی پروتئین در عضو میشود که باعث جذب آب بیشتر از نواحی دیگر بدن به سمت عضو درگیر شده و ورم را افزایش می‌دهد.

نوشیدن مایعات برای درمان لنف ادم

نوشیدن مایعات بیشتر بعد از درمان یا استفاده از پمپ برای جایگزین کردن مایعات پر پروتئینی که در طی درمان خارج شده است بسیار ضروری است.

در لنف ادم از کافئین، الکل و دیورتیک‌ها اجتناب کنید.

بخش مهمی از هیدراته ماندن، دوری کردن از نوشیدنی هایی است که باعث کم آبی بدن می‌شوند، از جمله قهوه و الکل. علاوه بر این، از دیورتیک ها، که به عنوان قرص های آب نیز شناخته می‌شوند باید دوری کنید

در حالی که دیورتیک‌ها می‌توانند با حذف آب تاثیر خوبی در کاهش تورم داشته باشند اما استفاده طولانی‌مدت از آنها می‌تواند علائم لنف ادم را بدتر کند به دلیل اینکه باعث کم آبی می‌شوند و غلظت پروتئین را در مایع لنفاوی افزایش می‌دهد. بنابراین با از بین رفتن اثر دیورتیک، تجمع آب در ناحیه متورم افزایش می‌یابد . اگر در حال حاضر از داروهای ادرارآور استفاده می‌کنید، حتما در مورد قطع کردن مصرف آنها با پزشک معالج خود مشورت کنید.

آیا بین مصرف نمک و ادم ارتباطی وجود دارد ؟

مصرف زیاد نمک می‌تواند باعث احتباس آب در بدن شود. هرچه سدیم بیشتری مصرف کنید، بدن مایعات بیشتری در خود نگه می‌دارد. این مایع اضافی می‌تواند علائم لنف ادم را تشدید کند. نمک اغلب در غذاهای فرآوری شده یافت می‌شود، بنابراین برای کاهش مصرف روزانه سدیم باید از غذاهای کنسرو شده، فست فودها، غذاهای منجمد و بسته بندی شده، گوشت های پخته شده و چاشنی های شور دوری کنید. برای جلوگیری از مصرف بیش از حد سدیم، برچسب‌های مواد غذایی را با دقت بخوانید.

دوری از نمک در لنف ادم

غذاهای ضد التهاب را در اولویت قرار دهید.

استفاده از غذاهای ضد التهابی در رژیم غذایی می‌تواند به کاهش اثرات لنف ادم کمک کند. به عنوان مثال، اسیدهای چرب امگا 3 به دلیل خواص استثنایی ضد التهابی و تقویت کننده سیستم ایمنی خود شناخته شده اند. روغن بذر کتان که سرشار از امگا 3 است، خواص ضد سرطانی دارد. مولکول های رژیم غذایی ضد التهاب همچنین می‌توانند به کاهش ادم یا مایع محبوس شده در بافت های بدن کمک کنند و به سلامت کلی لنفاوی شما کمک کنند. غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 عبارتند از:

  • آووکادو
  • دانه چیا
  • دانه کتان
  • تخمه کدو تنبل
  • بادام
  • دانه کنف
  • گردو
  • ماهی قزل آلا
  • ماهی تن
  • ساردین
  • زردچوبه
  • سیر

یک نمونه رژیم متعادل لنف ادم

  • شامل مصرف تمام مواد غذایی مورد نیاز در میزان متناسب که موجب وارد شدن کالری اضافی به بدن شما نشود و شروع به ایجاد تدریجی تغییرات در رژیم غذایی , به طوری که عادات غذایی غلط شما به تدریج از بین برود.
رژیم متعادل لنف ادم
  • مصرف میوه و سبزیجات و غلات بیشتر که حاوی مواد غذایی ضروری است و کالری کمتری دارد .
  • مصرف کمتر مواد غذایی شیرین که حاوی مقادیر زیادی چربی و کالری است بدون اینکه ارزش غذایی لازم را داشته باشد.
  • نوشیدن کمتر نوشیدنی های شیرین مثل نوشابه , آب میوه های مصنوعی … که حاوی کالری فراوان و ارزش غذایی پایین است و باید به کمترین مقدار مصرف شود.
  • غذای آماده به دلیل چربی و نمک و کالری فراوان و ارزش غذایی پایین باید به کمترین مقدار مصرف شود.

اگر چه در ابتدای کار ممکن است کمی دشوار باشد، اما تغییر در رژیم غذایی شامل غذاهای کامل، چربی های سالم و نوشیدن آب کافی هنگام مدیریت لنف ادم اهمیت زیادی دارد. این تغییرات به کاهش تورم کمک می‌کند و انرژی بیشتری به شما می‌دهد. هنگامی که رعایت تغذیه سالم به یک عادت تبدیل شود دنبال کردن آن ساده و لذت بخش خواهد بود. اما سعی نکنید یکباره تغییرات را ایجاد کنید. هر بار یک قدم بردارید و زمانی که احساس بهتری داشتید مراحل بعدی را نیز دنبال کنید.

چه غذاهایی برای غدد لنفاوی خوب است ؟

توت‌ها و میوه های سرشار از آنتی اکسیدان. غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی آزاد وحشی و ساردین. چربی های سالم مانند روغن زیتون، آووکادو، روغن نارگیل، آجیل و دانه ها. گیاهان و ادویه جات زردچوبه، زنجبیل، سیر و رزماری.

تحریریه مجله علمی تبگیر
گلناز زارعین هستم. حدود 5 سال است در زمینه ترجمه و گردآوری مقالات پزشکی از سایتهای معتبر خارجی فعالیت دارم. همیشه سعی میکنم بهترین منبع را بر اساس نیاز کاربران پیدا کرده و ترجمه کنم.